Burgers

Onderstaand de parenteel Burgers. Voor de basis heb ik dankbaar gebruik gemaakt van een boekwerk in de jaren 70 opgesteld door Henri Th.M. Burgers. Hij heeft inmiddels ook een boek over de Burgers en hun steenfabrieken gepubliceerd. Dit boek, de “Twintig Gelderse steenfabrieken” is hier te koop.

6 gedachten over “Burgers”

 1. Geachte heer de Graaf,

  Ik ben de oorspronkelijke samensteller van de stamboom Burgers, waarna u verwijst in uw stamboom.
  Nu ik met pensioen ben, ben ik begonnen om de stamboom aan te vullen en uit te breiden met ontbrekende gegevens, die ik de laatste tientallen jaren heb verzameld.
  Op het internet ben ik Uw uitgave van de stamboom tegengekomen en die bevat ook een aantal aanvullingen en uitbreidingen, die ik nog niet had.

  Wat betreft de nummering van de leden van de stamboom ben ik uitgegaan van de nummering van Erik Fleuren, omdat hij mij genoegzaam heeft aangetoond dat de vader van Burchart eveneens Burchart heette en met Geetrui getrouwd was.

  Ik zou de door u gemaakte stamboom willen afdrukken, maar het systeem staat het niet toe. Kunt u mij de stamboom mailen?

 2. Wat een lijst. Keurig werk! Ik ben op zoek naar Gijsbertus Hendrikus Burgers, die rond 1911 leefde. Kunt u mij helpen?

  Groet

  Frans Kleipool

  1. Geachte heer Kleipool,

   Gijsbertus Hendrikus Burgers kan ik niet vinden. Van wie zou hij een zoon moeten zijn?
   Een Hendrikus Gijsbertus Burgers komt wel in mijn genealogie voor.

   Met vriendelijke groet,
   Henri Burgers

   1. Ik zie bij de Kinderen van Jan Burgers en Peternel Hol het volgende:
    Kind 7 Anna Maria Burgers, gedoopt in 1792. Getuige aanwezig Mathijs Gossen (1713 – + 1785), grootvader vaderszijde.
    Iemand die rond 1785 is overleden, kon niet in 1792 getuigen zijn.

    Met vriendelijke groet,
    Henri Burgers

    1. Geachte heer Burgers, HArtelijk dank, dit moet zeer waarschijnlijk Mathias Beurgers (1757-1841) zijn (oom vaderszijde).

 3. Goedemorgen meneer de Graaf, tot mijn verassing op zoek naar informatie over een schilderij wat mijn schoonzus recent kocht van oom Henri, stuitte ik op uw stamboom. Op verzoek van mijn man zijn oom Johannes Fransiscus Schonagen, die in Amerika woont en een bijzonder foto portret in zijn bezit had, probeerde ik te achterhalen wie en waar de foto bij hoorde. Dit is al enkele jaren geleden, bij mijn zoektocht vond ik ook publicaties en kon daar door een kleine bijdrage aan het boek wat verscheen leveren. Met dank voor al uw werk en vriendelijke groet, Johanna Schonagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *